496.jpg

Ugovor o saradnji sa medicinskim školama

04.04.2008

Načelnik VMA general major prof. dr Miodrag Jevtić i direktori više srednjih i visokih akreditovanih privatnih i društvenih medicinskih škola iz Beograda i Ćuprije potpisali su ugovore o saradnji u nastavi, čija implementacija podrazumeva da će VMA ubuduće biti nastavna baza za ove škole.

Detaljnije

496.jpg

Tara: Epizootološki dani

02.04.2008

U organizaciji Uprave za zdravstvo Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Sekcije za zoonoze Srpskog lekarskog društva u hotelu Omorika na Tari je održan Međunarodni simpozijum - 10. epizootološki dani na kome je učestvovalo više od 200 stručnjaka veterinarske i humane medicine, univnjerzitetskih profesora i najznačajnijih predstavnika veterinarske službe iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Nemačke.

Detaljnije

497.jpg

Poseta delegacije Generalštaba Nacionalne armije Grčke

18.03.2008

Predstavnici delegacije Nacionalne armije Grčke posetili su Vojnomedicinsku akademiju i upoznali se sa mogućnostima i kapacitetima ove institucije u oblasti medicinske struke i nauke.

Detaljnije

498.jpg

Svečano obeležavanje Dana VMA

01.03.2008

Centralna proslava 164. godine postojanja VMA održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Detaljnije

499.jpg

Promocija novih magistara i doktora nauka

29.02.2008

Povodom Dana VMA, održana je svečana sednica nastavno-naučnog veća VMA na kojoj su promovisani magistri i doktori nauka koji su svoje teze odbranili u toku prošle godine, kao i specijalisti i subspecijalisti iz različitih oblasti medicine koji su specijalistički ispit odbranili između dva rođendana ove kuće.

Detaljnije

Novi uspeh hiruruga VMA

22.02.2008

Hirurški tim pod rukovodstvom general-majora prof. dr Miodraga Jevtića po prvi put u našoj zemlji uradio je uspešno dve nove operacije iz oblasti vaskularne hirurgije endovaskularnom hirurškom tehnikom kojom je učinjena rekonstrukcija aneurizme abdominalne aorte.

Detaljnije

500.jpg

Naučni poduhvati prof. Balinta

15.02.2008

Povodom 15 februara, Dana Vojske Srbije, ministar odbrane Srbije, Dragana Šutanovac uručio je nagradu za najbolji naučnoistraživački rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije prof. dr Beli Balintu sa Instituta za transfuziologiju VMA

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas