Laringektomisani 2014.JPG

Održana godišnja skupština Kluba laringektomisanih osoba VMA

06. 10. 2014

Godišnja skupština Kluba laringektomisanih osoba VMA održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Skup je otvorio potpukovnik dr Ljubomir Pavićević sa Klinike za ORL VMA naglašavajući značaj udruženja ove vrste kako pacijentima sa urađenim laringektomijama, tako i članovima njihovih porodica. Istakao je da postojeća podrška pacijentima odmah nakon hirurške procedure ima veliku ulogu u daljem oporavku, a posebno u unapređenju kvaliteta života i suočavanjem sa izazovima koji ih čekaju u svakodnevnim aktivnostima.
Teme sastanka obuhvatile su dosadašnje aktivnosti ove socioterapijske grupe osnovane prošle godine, kao i planove za dalji razvoj i pomoć u rehabilitaciji pacijenata. Govorilo se o multidisciplinarnom pristupu u lečenju, socijalnoj i psihološkoj podršci u svim fazama suočavanja sa bolešću, pravima pacijenata i mogućnostima ostvarivanja povlastica, kao i adaptaciji na velike promene u životu.
Stručni tim koji stoji iza Kluba laringektomisanih VMA osim ORL specijalista uključuje "idejne tvorce" defektologa-logopeda Radmilu Čvorović i Suzanu Mošesku diplomiranog socijalnog radnika sa Specijalističke poliklinike VMA, dr Natašu Ilić fizijatra i Branku Milošević višeg fizioterapeuta sa Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA, kao i Anu Busarac psihologa Dečjeg dispanzera VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas