Међународна сарадња Војномедицинске академије

Војномедицинска академија интензивно учествује у активностима међународне сарадње у области здравства, која се огледа кроз сарадњу са великим бројем војних и цивилних здравствених установа широм света.
Војномедицинска академија (ВМА) је препозната као водећа установа ове врсте у региону са завидним угледом на светском нивоу. Представници ВМА активни су и запажени учесници светских и домаћих научних скупова, конгреса и конференција. Медицинском особљу омогућено је да се усавршавају у најеминентнијим светским центрима, а водећи светски стручњаци су гостујући професори на ВМА.
Војномедицинска академија сарађује са преко 40 држава, регионалних, европских и међународних организација.
Размена искустава и знања из области лечења, могућности школовања, усавршавања и обуке припадника санитетских служби и заједничко учествовање санитетских тимова у мировним мисијама најчешћи су разлози бројних посета страних делегација ВМА. Теме интересовања приликом ових сусрета односе се на лечење, школовање и научноистраживачки рад, а посебно на јединствена искуства запослених на ВМА у домену ратне хирургије, збрињавања повређених и оболелих у условима масовних катастрофа и посттрауматског стресног синдрома. 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас