503.jpg

Дан Војске Србије обележен на ВМА

21. 04. 2023

Свечаност уочи 23. априла - Дана Војске Србије одржана је на Војномедицинској академији.
Честитајући награђеним и похваљеним колегама начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић истакао је да се празник у ВМА традиционално обележава свечано и радно, као и да су празници добра прилика за сумирање резултата и ковање нових планова. Нагласио је такође, да није лако заслужити признање у позиву који на посебан и нераскидив начин повезује част официра и лекарску професију.
Начелник ВМА пуковник проф. др Вукосављевић рекао је и да је данашње окупљање прилика да истакне понос што припада установи која одолева изазовима већ 180 година, али се резултатима у најразличитијим гранама медицине држи на врху нашег здравственог система и храбро одговара најтежим задацима.
„Потврде да радимо добро, не огледају се само у броју лечених и излечених пацијената, већ и у поверењу наших суграђана, али и грађана република у региону, који су се исто колико и ми обрадовали нашем, како је мој колега лепо рекао, „фамозном“ допунском раду. За нас искусне, повратак поподневног рада нешто је што смо дуго чекали и на чему смо вредно радили, а додатно је задовољство што су и млађе генерације подржале корак који нам омогућава да нашу ВМА одржимо на самом врху терцијарних здравствених установа.“ закључио је пуковник проф. др Вукосављевић.
Упознајући војни колектив ВМА са чињеницом да је ВМА у погледу терцијарне здравствене заштите оспособљена и на републичком нивоу препозната као установа за здравствену делатност у области трансплантације органа, ткива и ћелија, начелник ВМА похвалио је све који свакодневно омогућавају да се под кровом ВМА подвизи подразумевају, а мултидисциплинарност негује и цени, јер, како је навео „само захваљујући тимском раду и одличној сарадњи, наше свакодневне обавезе, ма колико биле исцрпљујуће, чине се тако једноставним.“

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас