458.jpg

Интерес Велике Британије за пројекат ВМА у регионалној сарадњи

30. 07. 2008

 

Београд, 30. јул - Поводом пројекта Регионалног центра за војномедицинску едукацију, којег је ВМА понудила у оквиру SEEC програма (Форум за помоћ земљама Југоисточне Европе), Војномедицинску академију је 29.07.2008. године посетио пуковник Најџел Фен, изасланик одбране Велике Британије у Београду.


Начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић са најужим стручним тимом, упознао је госта са основним подацима о делатностима ВМА у лечењу, едукацији и научноистраживачком раду. Истакао је да ВМА има најбоље услове за едукацију у региону, уз изузетне потенцијале у војно-цивилној сарадњи.

Пуковник Фен се посебно нтересовао за области едукације и расположиве капацитете које ВМА нуди у оквиру регионалне сарадње. Начелник Сектора за школовање и НИР, проф. др Мирјана Животић-Вановић је нагласила да су знање, обученост, искуство, опрема, простор и перманентна едукација стручњака ВМА главни аргументи на којима се заснива предложени пројекат регионалне сарадње. Реч је о едукацији у различитим областима војне медицине, збрињавању у масовним несрећама и катастрофама, обуци медицинских тимова за рад у лакој пољској болници, специјализацијама и другим областима за које у региону постоји интерес, а ВМА има све услове да пружи едукацију високог квалитета.
 

 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас