503.jpg

Рехабилитација и остеоартритис

17. 04. 2014

Стручни скуп „Остеоартритис и повреде мишићно-коштаног система као рехабилитациони проблем“ у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА и Друштва медицинских сестара и техничара у рехабилитацији и реуматологији Србије одржан је на ВМА.
Заступник начелника Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА проф. др Звонко Магић навео је да је велики број полазника курса из здравствених установа широм Србије потврда стеченог поверења у дугогодишњу праксу Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА која континуираном медицинском едукацијом не само унапређује знање здравствених радника, већ подстиче размену колегијалног искуства и тиме увелико доприноси побољшању квалитета медицинских услуга у нашој земљи.
Циљ предавања којима је присуствовало 256 здравствених техничара било је скретање пажње јавности на учесталост обољевања здравствених радника од остеоартритиса пре свега колених, али и других зглобова, као и на значај улоге рехабилитационог тима у едукацији и превенцији овог обољења у широј популацији здравствених радника.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас