Bioemis Tempus1.jpg

Сарадња у оквиру ТЕМПУС-а

18. 06. 2015

Представници Војномедицинске академије и Универзитета одбране у Београду учествовали су на радионици из области биоинжењерства и присуствовали редовном састанку конзорцијума БиоЕМИС ТЕМПУС пројекта одржаним од 15. до 17. јуна 2015. године у Будви, Црна Гора.
На активностима радионице презентовани су резултати пројекта и техничко-технолошка достигнућа у биоинжењерству, док су на састанку конзорцијума разматрана питања из области финансирања, набавке опреме, развоја студијских програма и будуће активности на пројекту. Током презентација представника ВМА и Универзитета одбране било је речи о спремности ВМА за имплементацију и почетак специјалистичких академских студија из биоинжењерства. Саопштено је да је на Медицинском факултету ВМА УО у Београду акредитован програм специјалистичких академских студија из области биоинжењерства и медицинске информатике, а наглашена је и одлука Универзитета одбране о упису 10 полазника који би требало да почну са студијама у октобру 2015. године.
Састанку, којим је председавао координатор пројекта проф. др Данкан Шепард (Duncan Shepherd) из Универзитета у Бирмингему, присуствовали су представници шест универзитета из региона, Београда, Крагујевца, Ниша, Источног Сарајева, Бихаћа, Мостара и Бања Луке, као и универзитета из Тампереа, Бирмингема и Марибора.
Војномедицинска академија један је од партнера ТЕМПУС пројекта "Студије у биоинжeњерингу и медицинској информатици" (BioEMIS 530423) који се финансира од стране Извршне агенције за програме из области образовања, медија и културе са циљем развоја и имплементације интердисциплинарног студијског програма у области биоинжењерства и медицинске информатике на универзитетима у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас