ДНЕВНИ РАСПОРЕД
Војномедицинска академија брине о здрављу својих пацијената. Стално ради на побољшању квалитета услуга како би Ваше лечење било успешно, а Ви се што боље осећали током боравка у установи. Такође, за успешно лечење неопходна je и Ваша сарадња. Имајући то у виду, молимо Вас да се придржавате препорука и савета медицинског особља и да поштујете прописани кућни ред установе.
Пацијенти су током целог дана под здравственим надзором и бригом запослених на ВМА. Устаљено је време визита, дијагностичких процедура, консултативних прегледа и терапија. О свему томе ће Вас на време обавештавати Ваш лекар и медицинска сестра.
Главна сестра клинике или одељења помоћи ће Вам да добијете додатне информације и одговоре на сва питања. Ваша запажања и сугестије су добродошли.
Ноћни одмор почиње у 21.00 час. Молимо Вас да поштујете ред установе и у то време будете у свом кревету. Буђење је у 06.00 часова, како бисте све јутарње хигијенске потребе обавили до 07.00 часова, сами или уз помоћ дежурног особља. 
 
ИСХРАНА
Исхрана је неодвојиви део лечења. У интересу Вашег здравља и правилног тока лечења неопходно је да користите само храну коју добијате у установи. Исхрана је прилагођена сваком пацијенту и у току дана подељена у три до пет оброка, зависно од дијете која је одређена.
 
Распоред оброка:
ДОРУЧАК                                          07.30 – 09.00 часова
РУЧАК                                              12.00 – 14.00 часова
ВЕЧЕРА                                             18.00 – 19.30 часова 
 
Детаљнија упутства о исхрани могу се добити на одељењу на којем сте смештени или у Саветовалишту за исхрану. Након завршеног лечења можете посећивати Саветовалиште за исхрану, према утврђеним правилима за цивилна лица, понедељком од 15.30 до 19.30 часова.
Замолите оне који Вас посећују да сем воћа и сокова, не доносе другу храну.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас