Поликлиника

Поликлиника ВМА оформљена је као одговор на потребе ефикаснијег, рационалнијег и квалитетнијег лечења војних и цивилних осигураника из Републике Србије и иностранства.

Национални центар за контролу тровања

Национални центар за контролу тровања пружа медицинске услуге превенције и терапије тровања хемијским материјама, као и услуге детекцијe хемијских материја у биолошком материјалу, води, земљишту и ваздуху.

Центар хитне помоћи

Центар за хитну помоћ ВМА се бави прегледима, дијагностиковањем и лечењем ургентних стања. Ради 24 часа, 365 дана у години и прима сва лица којима је потребна ургентна помоћ, без обзира да ли су војни или цивилни осигураници, домаћи или страни држављани.

Центар за трансплантацију солидних органа

Центар за трансплантацију солидних органа формиран је 2011. године као подршка бољем функционисању програма трансплантације предијализне (преемптивне) трансплантације бубрега, трансплантације бубрега од живог несродног донора, трансплантације бубрега са неподударном крвном групом са претходно позитивном укрштеном реакцијом, а након добијања сагласности Етичког одбора ВМА. Од 2005. године у Центру се врши се и трансплантација јетре.

Центар за хипербаричну медицину

У Центру за хипербаричну медицину се у терапијске сврхе користи 100% кисеоник на притиску вишем од једне атмосфере.

Центар за клиничку фармакологију

Центар за клиничку фармакологију координише реализацију клиничких испитивања лекова на ВМА, укључујући и испитивања биолошке еквиваленције.

Одсек за превенцију и контролу болничких инфекција

Одсек је задужен за послове превенције и контроле болничких инфекција (БИ) код пацијенaта и запослених на ВМА.

Одељење за менаџмент квалитета, план и анализу

Одељење за менаџмент квалитета, план и анализу је организацијска јединица Сектора за лечење.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас