Група института за дијагностику и терапију
начелник Групе института за дијагностику и терапију: проф. др Бисерка Вукомановић-Ђурђевић

Институт за медицинску биохемију

Институт за Медицинску Биохемију је стручна, научна и наставна јединица у саставу групе Института ВМА с основном делатношћу из области опште медицинске биохемије, лабораторијске хематологије, коагулације, имунохемије, хитне лабораторијске дијагностике као и одређивања хормона, тумор маркера, алергена и интолеранције на храну.

Институт за патологију и судску медицину

Институт за патологију и судску медицину представља организациону јединицу ВМА у склопу групе дијагностичких института и завода

Институт за медицинска истраживања

Институт за медицинска истраживања основан je 1952. године и послује у склопу Сектора за лечење и Групе института. Пружа дијагностичке и консултативне услуге из области имунологије и генетике, а представља и наставну базу Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране.

Институт за нуклеарну медицину

Институт се бави нуклеарномедицинским дијагностичким и терапијским поступцима, научноистраживачким радом у дијагностици, праћењем тока и лечења болести различитих органа, испитивањем и упознавањем нормалних физиолошких процеса и дејства нуклеарне енергије на организам, као и наставом и обучавањем лекара на специјализацији и медицинских техничара.

Институт за трансфузиологију и хемобиологију

Институт представља централну научноистраживачку, наставну и стручно-методолошку трансфузиолошку установу у војсци Србије.

Институт за радиологију

Институт за радиологију ВМА данас представља високо специјализован и модерно опремљен институт који пружа услуге из области радиолошке дијагностике, интервентне радиологије и радиотерапије по врхунским светским стандардима, како за потребе ВМА, тако и за потребе амбулантних болесника из других здравствених установа.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас