Санитетски тимови у мировним мисијама

Активно учешће представника војног здравства у мултинационалним операцијама и међународним активностима Министарства одбране и Војске Србије један је од најважних аспеката међународне сарадње.
Учешће у мировним операцијама велики је професионални и лични изазов за војне лекаре и медицинско особље уопште. Сем заједничког рада и размене искустава са колегама широм света, који је од великог значаја за даљи развој професионалне каријере, они стичу и велико лично искуство (усавршавање језика, упознавање различитих култура). И Медицински факултет ВМА препознао је значај учешћа војних лекара у мировним мисијама па кадете кроз програм образовања припрема за све изазове које их тамо чекају.
Пријављивање за учешће у мировним мисијама је на добровољној бази. Интерес ВМА да њено особље учествује у мировним мисијама је вишеструк, то је јединствена прилика за стицање нових знања и међународно промовисање ВМА.
Велики број санитетских тимова већ низ година представља Министарство одбране Републике Србије у мировним мисијама Уједињених нација и Европске уније.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас