Актуелности
Осим изузетних просека, Прву и Другу класу Медицинског факултета Војномедицинске академије одликује низ индивидуалних и колективних активности које испуњавају њихове студентске дане, а уједно су начин на који они успешно промовишу медицински факултет.
Кадет Прве класе Илија Ранчић је на Првим светским кадетским играма одржаним у Анкари у Турској, октобра 2010. године освојио бронзану медаљу у стрељаштву. Због успеха и доприноса систему одбране Републике Србије, одликован је поводом Дана државности Републике Србије и Војске Србије, војном спомен - медаљом. Колективна ангажовања кадета обе класе на разним догађајима, како у земљи тако и у иностранству, обележили су другу половину школске године. Три кадета бираних по успеху, из Прве класе кадети Горан Савић и Бојана Крћа, из Друге класе кадет Немања Јаћимовић су почетком маја (09-11.05.2011. године) заједно са осталим кадетима из Војне академије посетили Команду здружених снага НАТО-а у Напуљу и тиме учествовали у размени знања, искуства и начина рада академија. У том истом периоду је 6 кадета Прве класе промовисало факултет на Медицинијади која се одржала у Будви, у Црној Гори у периоду од 06.05-11.05.2011. године. Циљ присуствовања овој манифестацији је била интеграција кадета Медицинског факултета Војномедицинске академије са студентском заједницом биомедицинских факултета. Два кадета Друге класе, Ђорђе Шпренг и Антонија Вукадиновић, учествовали су на Балканском конгресу војне медицине одржаном у Букурешту почетком јуна месеца 2011. године. Имали су веома успешне презентације из прве помоћи, а ангажовањем у радионицама са Конгреса су се вратили са једним искуством више.
 
Остале активности кадета односе се на војне обуке. Прва класа је од 21.01. до 30.01.2011.  године имала обуку у скијању на Копаонику док је друга класа имала обуку на Пасуљанским ливадама у периоду од 28.06. до 30.06.2011. године. Тема обуке је била улога болничара у пешадијским водовима.
 
Веома активна школска година се завршава учествовањем кадета Прве и Друге класе Медицинског факултета Војномедицинске академије на свечаности поводом завршетка школовања 131. и 132. класе Војне академије испред Дома Народне скупштине Републике Србије која је одржана 10. септембра 2011. године.
 
За кадете Треће класе школска година је већ почела извођењем војне обуке у Ваљеву која ће трајати до 01.10.2011. године.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас