110412.jpg

11.04.2012 | Завршена обука послужиоца болесника на ВМА

Стручно усавршавање послужиоца болесника из опште и специјалне неге болесника, које је одржано на Војномедицинској академији од 21. јануара до 28. марта 2012. године, завршено је састанком којем су присуствовали начелник Сектора за школовање и НИР пуковник проф. др Предраг Ромић и носилац организације читавог пројекта дипл. педагог Гордана Павковић.

10.04.2012 | Добра сарадња медицинских факултета

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић примио је данас декана Медицинског факултета Универзитета у Београду академика проф. др Владимира Бумбаширевића и продекана академика проф. др Небојшу Лалића.

03.04.2012 | Конкурс за пријем лица из грађанства на специјализацији у ВМА

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ Управа за кадрове расписује ЈАВНИ КОНКУРС за пријем лица из грађанства, у својству војних службеника, у радни однос на одређено време ради специјализације, односно уже специјализације, у Војномедицинску академију Управе за војно здравство Министарства одбране Републике Србије

030412.jpg

03.04.2012 | Нова метода лечења примењена на ВМА

Стручни тим лекара Војномедицинске академије на челу са потпуковником др Момиром Шарцем, васкуларним хирургом из Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и др Гораном Сјеничићем, радиологом из Института за радиологију ВМА, постигао је још један успех у лечењу тешких болесника који су на хроничном програму дијализе.

020412.jpg

02.04.2012 | Нове брошуре о реуматоидном артритису

Клиника за реуматологију ВМА публиковала је четири нове брошуре за оболеле са реуматоидним артритисом, чиме се наставља пракса која пацијентима омогућава да на прикладан начин сазнају о својој болести све што их интересује.

300312.jpg

30.03.2012 | Наставак алжирско-српске сарадње у области војног здравства

Делегација Демократске Народне Републике Алжир, која је задужена за војнообразовну и војномедицинску сарадњу, у оквиру тродневне посете Министарству одбране Републике Србије посетила је Војномедицинску академију.

28.03.2012 | Захвалница ВМА за медицинско обезбеђење рвачког првенства

Организациони одбор Европског сениорског првенства у рвању грчко-римским и слободним стилом за жене и мушкарце, одржаног у Београду од 6. до 11. марта 2012. године, доделио је захвалницу Војномедицинској академији за медицинско обезбеђивање овог догађаја.

27.03.2012 | Обавештење о курсу „Oрганизацијa рада санитетске и здравствене службе у масовним несрећама“

Тренинг центар санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад (НИР) ВМА организује курс континиране медицинске едукације (КМЕ) под називом "Oрганизацијa рада санитетске и здравствене службе у масовним несрећама".

23.03.2012 | Састанак Српског удружења за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију

Српско удружење за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију (СРБПРАС) одржало је други годишњи састанак 23. марта 2012. године на Војномедицинској академији.

230312.jpg

23.03.2012 | Суданска делегација у посети ВМА

Делегација Републике Судан, која борави у званичној посети Универзитету у Београду, на челу са деканом Медицинског факултета Карари Универзитета Министарства одбране Републике Судан, проф. др Хасабом Е.Б. Мохамедом (Hasab Elrasoul Babiker Mohamed), посетила је Војномедицинску академију.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас