nacelnik_Generalstaba_Armije_Republike_Makedonije_na_VMA.jpg

Начелник Генералштаба Армије Републике Македоније на ВМА

06. 05. 2015

Делегација Генералштаба Армије Републике Македоније на челу са начелником генерал-потпуковником Горанчом Котеским, која борави у посети Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије, посетила је данас Војномедицинску академију.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт пожелео је добродошлицу македонској делегацији и укратко их упознао са резултатима рада ВМА. Нагласио је да су односи две стране у области војног здравства одлични, а да је заједнички рад на развоју регионалног пројекта Балканских медицинских снага одличан пример тога. Истакао је да ВМА, поред лечења, негује и научноистраживачки рад и образовање, и да ће управо ове године 18 кадета Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду бити промовисано у санитетске потпоручнике и распоређено по систему војног здравства у Србији. Најавио је даљи рад на прерастању Тренинг центра за санитетско особље ВМА у референтни регионални центар за простор Југоисточне Европе.
Генерал Котевски изразио је задовољство што је посетио Војномедицинску академију јер је то институција од угледа. Рекао је да је македонска страна заинтересована за разне видове сарадње, поготово везано за усавршавање и специјализирање на ВМА, а рад на концепту Балканских медицинских снага оценио као успешан пројекат. Пренео је да је заједнички интерес да се кроз сарадњу међусобно користе расположиви капацитети јер је то у најбољем интересу обе стране.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас