503.jpg

На ВМА успешно реимплантирана шака након трауматске повреде

25.09.2017

Реимплантација леве шаке са реанастомозом - успостављањем артеријске и венске циркулације код пацијента Н.М (28) након трауматске повреде која је укључила парцијалну ампутацију шаке у нивоу ручног зглоба, успешно је урађена на Војномедицинској академији.

Детаљније

EDAIC.jpg

Европски испит из анестезиологије одржан на ВМА

19.09.2017

Писмени део испита за Европску диплому анестезиологије и интензивног лечења - EDAIC у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију Војномедицинске академије и Удружења анестезиолога и интензивиста Србије (УАИС), одржан је на ВМА.

Детаљније

MFVMA.jpg

Јавни конкурс

15.09.2017

Министарство одбране Републике Србије Универзитет одбране у Београду Медицински факултет Војномедицинске академије расписује јавни конкурс за упис незапослених здравствених радника на специјализације за области дефицитарних грана медицине на Универзитету одбране у Београду – Медицинском факултету Војномедицинске академије

Детаљније

09092017.jpg

Промовисани најмлађи официри Војске Србије

09.09.2017

На свечаној церемонији испред Дома Народне скупштине данас су промовисани најмлађи потпоручници Војске Србије. Прве официрске чинове добило је 187 кадета и кадеткиња 138. класе Војне академије и 3. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Детаљније

Dodela-diploma2017.JPG

Додељене дипломе новој класи војних лекара

08.09.2017

У амфитеатру Војномедицинске академије данас су уручене дипломе интегрисаних академских студија медицине кадетима 3. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду, који ће сутра бити промовисани у санитетске потпоручнике Војске Србије

Детаљније

04092017.JPG

Пријем професионалних војника санитетске службе

04.09.2017

Двадесет седам девојака и дванаест мушкараца, професионалних војника санитетске службе, јунске генерације, данас је на ВМА започело тромесечно колективно обучавање за рад у војноздравственим установама.

Детаљније

Prve TAVI procedure na VMA.jpg

На ВМА успешно уграђени први аортни залисци перкутаним путем

25.08.2017

На Војномедицинској академији по први пут је урађена имплантација аортног залиска без хируршког реза код двоје пацијената старости 82 и 77 година који се успешно опорављају.

Детаљније

503.jpg

Продужен рок за пријаву и пријем професионалних војника санитетске службе

17.08.2017

Пријем професионалних војника санитетске службе наставља се до попуне упражњених места, а сва лица заинтересована за упућивање на добровољно служење војног рока у септембарској класи потребно је да се пријаве у центар Министарства одбране према општини становања закључно са 21. августом 2017. године.

Детаљније

Paula Vaninen 1.jpg

Међународна сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА

17.08.2017

Директорка Института Верифин Универзитета у Хелсинкију проф. Паула Ванинен (Paula Vanninen), боравила је у посети Националном центру за контролу тровања Војномедицинске академије.

Детаљније

AngioJet trombektomija.JPG

На ВМА изведена прва AngioJet тромбектомија у плућима

16.08.2017

Прво механичко разлагање тромбова у плућима AngioJet системом изведено је на Војномедицинској академији код пацијента С.Ј. старости 43 године који се успешно опоравља.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас