Melanom 042019.jpg

Промоција националног водича за меланом одржана у ВМА

17.04.2019

Промоција Националног водича добре клиничке праксе за меланом "Меланом, превенција, дијагностика и лечење" у организацији Интерсекцијског одбора Српског лекарског друштва (СЛД), а уз подршку Клинике за пластичну хирургију и опекотине и Клинике за кожне и полне болести Војномедицинске академије, одржана је на ВМА.

Детаљније

VW2019.jpg

Војни медицинари Србије на вежби „Vigorous Warrior 2019“

15.04.2019

Заменик начелника Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Драган Динчић, присуствовао је Дану високих званица вежбе „Vigorous Warrior 2019“ одржаној у Чинку, у Румунији и посетио припаднике Министарства одбране и Војске Србије, који учествују на вежби заједно са припадницима оружаних снага из 37 других земља.

Детаљније

kap_misa_anastasijevic.jpg

Начелник ВМА добитник статуете „Капетан Миша Анастасијевић“

10.04.2019

Начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић награђен је статуетом „Капетан Миша Анастасијевић“.

Детаљније

BAF2019.jpg

Форум анестезиолога одржан на ВМА

08.04.2019

Четврти београдски анестезија форум у организацији Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва (СЛД), одржан је на Војномедицинској академији.

Детаљније

Pulkinen UVZ.jpg

Састанак представника Управе за војно здравство и генерала Пулкинена

05.04.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић састали су се са генералним директором Војног штаба Европске уније генерал-потпуковником Есе Пулкиненом, у оквиру званичне посете генерала Пулкинена нашој земљи.

Детаљније

Hirurg VMA - Kina2.jpg

Запажено предавање др Милева на интернационалном курсу у Кини

05.04.2019

Представник Војномедицинске академије доц. др Бошко Милев из Клинике за општу хирургију ВМА учествовао је као предавач на интернационалном курсу о ратној хирургији „International Combat Casualty Care Course” одржаном у Ћонћингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

NVMA Kina1.jpg

Представници ВМА на међународним медицинским скуповима у Кини

04.04.2019

Делегација Министарства одбане Републике Србије, коју су чинили начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за логистику ВМА пуковник проф. др Миљојко Јаношевић, боравила је у службеној посети Пекингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

Bogosluzbeni prostor u VMA.jpg

У ВМА отворен богослужбени простор за вернике исламске вероисповести

29.03.2019

Отварању богослужбеног простора за припаднике исламске вероисповести у Војномедицинској академији присуствовали су државни секретар Александар Живковић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић, реисул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић, начелник ВМА пуковник др Мирослав Вукосављевић са члановима колегијума, као и представници дипломатског кора, цркава и верских заједница.

Детаљније

Festival zdravlja 3.jpg

Учешће ВМА на Фестивалу здравља

29.03.2019

Војномедицинска академија један је од учесника пролећног Фестивала здравља, који је од среде, 27. марта до четвртка, 28. марта 2019. године одржан у Дому Војске Србије у Београду.

Детаљније

UK 032019.jpg

Сарадња са Уједињеним Краљевством у области војне медицине

26.03.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и потпуковник др Иван Лековић из Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Војномедицинске академије посетили су Тренинг центар Уједињених нација у Њубриџу у Републици Ирској.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас