EKT_kurs_112018.jpg

Курс о електроконвулзивној терапији у ВМА

06.12.2018

Национални курс прве категорије „Примена електроконвулзивне терапије у психијатријској клиничкој пракси“ у организацији Клинике за психијатрију Војномедицинске академије одржан је на ВМА.

Детаљније

Nastavak_obuke_pvlsnsl.jpg

Наставак обуке професионалних војника санитетске службе

05.12.2018

Двадесет шест професионалних војника санитетске службе класе „Септембар 2018“ започело је војноздравствену обуку након опште војне и специјалистичке припреме за санитетску службу.

Детаљније

Dino_Tarabar_122018.jpg

Међународна награда Медис за припадника ВМА

05.12.2018

Гастроентеролог Војномедицинске академије пуковник проф. др Дино Тарабар један је од добитника признања за иновативни медицински пројекат на овогодишњем конкурсу Међународне награде Медис за медицинска истраживања.

Детаљније

BiljanaDespotovicJonic.jpg

Признање за ВМА

05.12.2018

Признање за најбољу усмену презентацију на Националном симпозијуму главних сестара и бабица, сестара и бабица из праксе и професора здравствене неге са међународним учешћем, добила је главна сестра 2. Одељења Клинике за урологију ВМА струковни медицински техничар Биљана Деспотовић - Јонић.

Детаљније

30112018-1.jpg

Потписан Анекс протокола о донацији САД

30.11.2018

Државни секретар у Министарству одбране мр Бојан Јоцић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Кајл Скат присуствовали су данас потписивању Анекса протокола о донацији САД у оквиру Програма за превенцију и контролу ХИВ/АИДС у Војномедицинској академији.

Детаљније

Slika COMEDS.jpg

Међународне активности војног здравства

23.11.2018

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић учествовао је на пленарном састанку Комитета начелника војномедицинских служби (COMEDS).

Детаљније

O nastavi na americkom univerzitetu.jpg

О настави на америчком универзитету

22.11.2018

Предавање професора др Предрага Глигоровића са Медицинског факултета Универзитета Wake Forest у Винстон-Сејлему, Северна Каролина, Сједињене Америчке Државе, одржано је у ВМА.

Детаљније

DUS_9220.JPG

Актуелности из области трансплантације матичних ћелија

20.11.2018

Симпозијум посвећен трансплантацији матичних ћелија хематопоезе у лечењу малигних хемопатија, у организацији Клинике за хематологију Војномедицинске академије и Српског лекарског друштва (СЛД), одржан је на ВМА.

Детаљније

UN112018.JPG

Посета представника медицинске службе УН

16.11.2018

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић са сарадницима састао се са шефицом Одељења медицинских служби Уједињених нација (УН) др Адарш Тиватиом (Adarsh Tiwathia) у петак, 16. новембра 2018. године на Војномедицинској академији.

Детаљније

Obelezen_Dan_VB_NS_1.jpg

Обележен Дан Војне болнице Нови Сад

14.11.2018

Поводом обележавања 235 година постојања Војне болнице Нови Сад, у Дому Војске Србије у Новом Саду, одржана је пригодна свечаност којој су присуствовали начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци мед. Угљеша Јовичић и заменик начелника ВМА бригадни генерал проф. др Драган Динчић.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас