Pulkinen UVZ.jpg

Састанак представника Управе за војно здравство и генерала Пулкинена

05.04.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић састали су се са генералним директором Војног штаба Европске уније генерал-потпуковником Есе Пулкиненом, у оквиру званичне посете генерала Пулкинена нашој земљи.

Детаљније

Hirurg VMA - Kina2.jpg

Запажено предавање др Милева на интернационалном курсу у Кини

05.04.2019

Представник Војномедицинске академије доц. др Бошко Милев из Клинике за општу хирургију ВМА учествовао је као предавач на интернационалном курсу о ратној хирургији „International Combat Casualty Care Course” одржаном у Ћонћингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

NVMA Kina1.jpg

Представници ВМА на међународним медицинским скуповима у Кини

04.04.2019

Делегација Министарства одбане Републике Србије, коју су чинили начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за логистику ВМА пуковник проф. др Миљојко Јаношевић, боравила је у службеној посети Пекингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

Bogosluzbeni prostor u VMA.jpg

У ВМА отворен богослужбени простор за вернике исламске вероисповести

29.03.2019

Отварању богослужбеног простора за припаднике исламске вероисповести у Војномедицинској академији присуствовали су државни секретар Александар Живковић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић, реисул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић, начелник ВМА пуковник др Мирослав Вукосављевић са члановима колегијума, као и представници дипломатског кора, цркава и верских заједница.

Детаљније

Festival zdravlja 3.jpg

Учешће ВМА на Фестивалу здравља

29.03.2019

Војномедицинска академија један је од учесника пролећног Фестивала здравља, који је од среде, 27. марта до четвртка, 28. марта 2019. године одржан у Дому Војске Србије у Београду.

Детаљније

UK 032019.jpg

Сарадња са Уједињеним Краљевством у области војне медицине

26.03.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и потпуковник др Иван Лековић из Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Војномедицинске академије посетили су Тренинг центар Уједињених нација у Њубриџу у Републици Ирској.

Детаљније

Medicinsko planiranje.jpg

Међународна сарадња у области медицинског планирања

25.03.2019

Припадници војног здравства потпуковник др Димитрије Тасић из Института за микробиологију Војномедицинске академије и капетан Ален Илић из Центра санитетске службе Управе за војно здравство боравили су у службеној посети Другој медицинској бригади Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Јорку.

Детаљније

503.jpg

Обавештење

20.03.2019

Посете пацијентима на стационарном лечењу у Војномедицинској академији, на основу процене епидемиолошке ситуације у Републици Србији, поново су дозвољене у редовним терминима.

Детаљније

art brut.jpg

Четири године Арт Брут студија ВМА

11.03.2019

Представљање слика и цртежа пацијената Дневне болнице Клинике за психијатрију Војномедицинске академије насталих у оквиру Арт Брут студија ВМА, а чиме је обележена и четврта година рада овог својеврсног ликовног атељеа, одржана је у галерији амфитеатра у ВМА.

Детаљније

Obelezen Dan VMA 2019.JPG

Обележен Дан Војномедицинске академије

01.03.2019

Свечаност поводом Дана Војномедицинске академије и 175 година рада те војноздравствене, образовне и научноистраживачке установе одржана је вечерас у Великој ратној сали старог Генералштаба у Београду.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас