Melanom 042019.jpg

Промоција националног водича за меланом одржана у ВМА

17.04.2019 | Актуелности

Промоција Националног водича добре клиничке праксе за меланом "Меланом, превенција, дијагностика и лечење" у организацији Интерсекцијског одбора Српског лекарског друштва (СЛД), а уз подршку Клинике за пластичну хирургију и опекотине и Клинике за кожне и полне болести Војномедицинске академије, одржана је на ВМА.

Детаљније

VW2019.jpg

Војни медицинари Србије на вежби „Vigorous Warrior 2019“

15.04.2019 | Актуелности, Међународна сарадња

Заменик начелника Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Драган Динчић, присуствовао је Дану високих званица вежбе „Vigorous Warrior 2019“ одржаној у Чинку, у Румунији и посетио припаднике Министарства одбране и Војске Србије, који учествују на вежби заједно са припадницима оружаних снага из 37 других земља.

Детаљније

kap_misa_anastasijevic.jpg

Начелник ВМА добитник статуете „Капетан Миша Анастасијевић“

10.04.2019 | Актуелности

Начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић награђен је статуетом „Капетан Миша Анастасијевић“.

Детаљније

BAF2019.jpg

Форум анестезиолога одржан на ВМА

08.04.2019 | Актуелности

Четврти београдски анестезија форум у организацији Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва (СЛД), одржан је на Војномедицинској академији.

Детаљније

Pulkinen UVZ.jpg

Састанак представника Управе за војно здравство и генерала Пулкинена

05.04.2019 | Актуелности, Међународна сарадња

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић састали су се са генералним директором Војног штаба Европске уније генерал-потпуковником Есе Пулкиненом, у оквиру званичне посете генерала Пулкинена нашој земљи.

Детаљније

Hirurg VMA - Kina2.jpg

Запажено предавање др Милева на интернационалном курсу у Кини

05.04.2019 | Актуелности, Међународна сарадња

Представник Војномедицинске академије доц. др Бошко Милев из Клинике за општу хирургију ВМА учествовао је као предавач на интернационалном курсу о ратној хирургији „International Combat Casualty Care Course” одржаном у Ћонћингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

NVMA Kina1.jpg

Представници ВМА на међународним медицинским скуповима у Кини

04.04.2019 | Актуелности, Међународна сарадња

Делегација Министарства одбане Републике Србије, коју су чинили начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за логистику ВМА пуковник проф. др Миљојко Јаношевић, боравила је у службеној посети Пекингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

Bogosluzbeni prostor u VMA.jpg

У ВМА отворен богослужбени простор за вернике исламске вероисповести

29.03.2019 | Актуелности

Отварању богослужбеног простора за припаднике исламске вероисповести у Војномедицинској академији присуствовали су државни секретар Александар Живковић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић, реисул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић, начелник ВМА пуковник др Мирослав Вукосављевић са члановима колегијума, као и представници дипломатског кора, цркава и верских заједница.

Детаљније

Festival zdravlja 3.jpg

Учешће ВМА на Фестивалу здравља

29.03.2019 | Актуелности

Војномедицинска академија један је од учесника пролећног Фестивала здравља, који је од среде, 27. марта до четвртка, 28. марта 2019. године одржан у Дому Војске Србије у Београду.

Детаљније

politika.JPG

Политика

28.03.2019 | ВМА у медијима

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас