„Три минута која вам могу спасити живот“ ВМА у борби против рака грлића материце

23. 05. 2012

Србија је данас на првом месту у Европи по броју оболелих од рака грлића материце, а сваког дана у Србији једна жена умре од ове болести. Трагична чињеница је да ниједна жена у Србији не би умрла од ове болести уколико би редовно ишлана гинеколошке прегледе. Епидемилошке студије потврђују да преко 80% жена које умру од ове болести пет година или дуже нису биле код гинеколога. Нажалост, у Србији тек свака пета жена иде на редовне гинеколошке контроле и то ја главни разлог овако поразних статистичких података. Ову популацију жена најчешће ни друштво, ни здравствени радници, ни медији, ни национални програми не могу да убеде да оде код гинеколога. Има ли неко ко може? Само они који их највише воле: супруг, мајка, отац, син, ћерка, рођак, рођака, кума, пријатељ, пријатељица.. Полазећи од ове претпоставке ми смо у центар наше кампање ставили љубав. Љубав поред поштовања и познавања, увек подразумева бригу и одговорност, тако да се сви они који уистину воле морају запитати да ли су заиста били довољно брижни и одговорнипрема својим најближим. У овом случају, да убеде своје најдраже женске особе да оду на гинеколошки преглед.  
 
Ваша одговорност - ваш успех
 
Ова кампања свакоме од вас даје могућност да у својој околини пронађете једну драгу женску особу која три и више година није била код гинеколога и убедите је да оде на преглед. Тако, не само што ћете урадити нешто што је вредније од свих каснијих поступака које ће урадити лекар, него ћете заиста некоме спасити живот. 
 
Наша одговорност - ваш успех
 
Акција ВМА „Три минута која вам могу спасити живот“, подразумева бесплатан преглед ПАПА теста и дигиталне компјутерске колпоскопије за све пацијенткиње у периоду од 28. маја до 1. јуна 2012. године. 
 
Прегледе за све заинтересоване грађанке неопходно је претходно заказати путем телефона 064 87 43 102 сваког радног дана до 25. маја 2012. године, у периоду од 12 до 15 часова или електронскoм поштом на email адресуooj@vma.mod.gov.rs
 
Опширније о овој акцији видети овде

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас