502.jpg

1. децембар Међународни дан борбе против HIV/AIDS-а

01. 12. 2011

У склопу обележавања 1. децембра као Међународног дана борбе против HIV/AIDS-а Војномедицинска академија, у оквиру контроле и превенције HIV/AIDS-а у војној популацији, спроводи следеће активности:
  • Начелник ВМА пуковник проф. др Маријан Новаковић разговарао је са кадетима Медицинског факултета ВМА и указао на њихову личну одговорност као будућих војних лекара и официра, али првенствено здравих младих људи у превенцији ове опасне болести.
  • Предавање о епидемиолошким карактеристикама HIV/AIDS-а у свету данас, као и њеном значају на борбену готовост сaвремених одбрамбених институција система за припаднике Гарде Војске Србије одржала је начелница Одељења за превенцију и контролу болничких инфекција ВМА проф. др Весна Шуљагић. Свим припадицима Гарде дистрибуиран је едукативни материјал од значаја за превенцију и контролу ове болести.
  • Четврта бригада КоВ овај дан обележава едукативним активностима и дистрибуцијом информативног материјала припадницима две касарне у Врању и бази „Југ“ у Бујановцу.
  • Стручњаци ВМА који се баве превенцијом, дијагностиком и лечењем HIV/AIDS -а учествoваће на Научном скупу HIV/AIDS 2011, који ће бити одржан 2. децембра 2011. године у Свечаној сали САНУ у организацији Међуодељенског одбора за СИДУ са ЈАЗАС-ом. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас