07092014-2.jpg

Акција добровољног давања крви Министарства одбране и Војске Србије

07. 09. 2014

Акција добровољног давања крви, у организацији Министарства одбране и Војске Србије, одржана је на платоу испред зграде Министарства.
Први је, у специјалном трансфузиолошком аутобусу Института за трансфузиологију и хемобиологију Војномедицинске академије, крв дао министар одбране Братислав Гашић, који је том приликом изјавио да очекује велики одзив хуманитарној акцији.
- Ту смо да помогнемо нашим грађанима којима је крв неопходна, пре свега онима на Војномедицинској академији, а остатак јединица драгоцене течности предаћемо здравственим установама којима је потребна - истакао је министар Гашић и потврдио да је десети пут дао крв, те да му је посебно драго да помогне јер има "ретку крвну групу".
Такође је поручио да је Србији увек потребно јединство и солидарност, јер нам тада боље "иде" у многим областима. Министар привреде Жељко Сертић, после хуманог чина, рекао је да се одазвао акцији Министарства одбране јер нам је потребно заједништво да бисмо помогли коме треба, "али и да бисмо, на исти начин, солидарношћу, економски живот Србије извукли на правац који желимо".
Крв су дали и чланови Колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, као и многобројни припадници Војске Србије, од којих је део, због великог одзива, преусмерен на Војномедицинску академију. Крв је дало 126 припадника система одбране у аутобусу Института и 35 на ВМА.
Разводник Оливер Рудај, из 2. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде, девети пут даје крв и истиче да му је основни мотив за то жеља да помогне људима у невољи.
- Скоро сви припадници моје јединице, који данас не дежурају или нису ангажовани на другим дужностима, одазвали су се овој акцији, а одзив би био и већи да слична активност није недавно организована у нашем саставу - наводи разводник Рудај.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас