VBAdonorskekartice.jpg

Акција ВБА за потписивање донорских картица на ВМА

08. 11. 2016

Припадници Војнобезбедносне агенције (ВБА), на челу са директором ВБА бригадним генералом Петром Цветковићем, у оквиру акције обележавања Дана ВБА, потписали су 26 донорских картица за завештање органа данас, 8. новембра 2016. године на Војномедицинској академији (ВМА).
Госте из ВБА поздравио је заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић који се заједно са координатором ВМА за трансплантацију и начелником Групе интерних клиника ВМА пуковником проф. др Ђоком Максићем захвалио присутнима на хуманом чину који има за циљ популаризацију и унапређење програма кадаверичне трансплантације.
Програм завештања органа и издавања донорских картица у Србији први пут је покренут 2002. године на Војномедицинској академији у циљу популаризације и унапређења програма кадаверичне трансплантације. Ради се о добровољном, непрофитном, писменом пристанку пословно способне и урачунљиве особе да се у случају смрти њени органи могу узети ради пресађивања другој особи у сврху лечења.
Приступни обрасци могу се попунити лично на Војномедицинској академији или поручити телефоном на жељену адресу сваког радног дана од 12.00 до 15.00 часова путем броја телефона 011/3608-466 у Одељењу за односе са јавношћу ВМА (5. спрат).
Више информација о поступку издавања донорских картица можете наћи на сајту ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас