Kongres reumatologa 2016.jpg

Активно учешће припадника ВМА на конгресу реуматолога

19. 09. 2016

Стручни тим Клинике за реуматологију Војномедицинске академије активно је учествовао у раду конгреса Удружења реуматолога Србије и Удружења оболелих од реуматских болести одржаном од 14. до 17. септембра 2016. године на Копаонику.
На предавањима и постер сесијама обрађиване су актуелне теме из области системских болести везивног ткива, спондилоартритиса, остеопорозе и остеоартрозе уз посебан акценат на примени биолошких лекова. Учешће стручног тима Клинике за реуматологију ВМА запажено је кроз већи број усмених излагања и постер сесија, а награду Удружења реуматолога Србије за најбољи оригинални рад добила је др сц. мед. Горица Ристић из Клинике за реуматологију ВМА за рад у којем је анализиран утицај хроничне инфламације на степен инсулинске резистенције као важног кардиоваскуларног фактора ризика код болесника са реуматоидним артритисом.
Током конгреса организовани су и посебни видови едукације са активним учешћем слушалаца. Стручни тим Клинике за реуматологију ВМА у саставу пук. проф. др Милана Петронијевића, проф. др Браниславе Глишић и ранијих чланова овог колектива проф. др Драгана Митровића и проф. др Зорана Анђелковића, одржао је низ излагања на тему дијагнозе и терапије синдрома васкулитиса.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас