195.jpg

Активности Балканског комитета војне медицине

22. 03. 2010

Београд, 22.март - Стручњаци ВМА пуковник проф.др Ђоко Максић и мајор доц.др Бобан Ђорђевић представљали су нашу земљу на претконгресном састанку Балканског комитета војне медицине (БКВМ) који је одржан у Драчу, Република Албанија, у периоду од 11. до 13.марта 2010. Током састанка, представници земаља чланица комитета дискутовали су сва текућа питања рада комитета и активности радних група.
Делегације земаља чланица комитета истакле су да високо вреднују свеукупне активности и значајан допринос наше санитетске службе у одржавању едукативног курса на тему Ургентна стања у војној хирургији и интерној медицини који је крајем прошле године одржан у ВМА. Договорено је да се у оквиру комитета конститутише и радна група чији ће делокруг рада бити Телемедицина.
Детаљно су размотрене све припреме за организацију 15.конгреса БКВМ који ће бити одржан у Грчкој од 30.маја до 03.јуна 2010.године. Главна тема конгреса односиће се на војну превентивну медицину, а у склопу конгресних активности биће одржано и више округлих столова које ће се односити на превенцију инфективних болести, превенцију поремећаја менталног здравља, ургентну војну медицину, улогу војне медицине у масовним катастрофама, као и нове трендове у ваздухопловној и ронилачкој медицини. У склопу конгресних активности биће размотрене и новине у организацији војномедицинских сервиса чланица БКВМ.
Сталне чланице БКВМ су Бугарска, Грчка, Румунија, Србија и Турска. На 15.конгресу БКВМ у пуноправно чланство асоцијације биће примљена и Република Албанија, а позивна писма за чланство ће бити упућена Босни и Херцеговини, Црној Гори, бившој југословенској републици Македонији и Молдавији

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас