pedijatrija2015_1.jpg

Актуелне теме из педијатрије на ВМА

21. 02. 2015

Курс континуиране медицинске едукације у организацији Секције за педијатрију, перинтологију и дечију хирургију Српског лекарског друштва и Дечијег диспанзера Специјалистичке поликлинике Војномедицинске академије одржан је данас, 21. фебруара 2015. године на ВМА.
Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Шегрт у име колектива ВМА поздравио је присутне и рекао да је за ВМА част што традиционално годишње окупља најбоље педијатре у Србији. Похвалио је рад Дечијег диспанзера који се свакодневно брине за око 6.000 малишана, колико има здравствених картона деце војних осигураника, као и за све друге мале пацијенте који по разним основама долазе на ВМА да се лече, а њихови родитељи саветују како да најбоље и најздравије подижу и васпитавају своју децу. Захвалио се на одличној сарадњи Дечијој универзитетској клиници Тиршовој, Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“ и свим другим здравственим институцијама са којима ВМА сарађује у циљу унапређења квалитета лечења.
Теме данашње секције биле су персонализована медицина у постгеномској ери, третман крипторхизма у Србији, промена пулзатилног индекса у артерији церебри медија фетуса након спољашње звучне стимулације, витамин Д у трудноћи и лактацији, а дискутовало се на све актуелне теме везане за педијатрију у Србији и свету.
Педијатријска секција, која се од 2002. године редовно одржава на ВМА и ове године је окупила велики број педијатара и здравствених радника из целе Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас