Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Амбасадор Кореје посетио Војномедицинску академију

20. 10. 2017

Амбасадор Републике Кореје у Београду Деђонг Ју (Dae Jong Yoo) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу упознавања са организацијом, радом и међународним активностима ове установе.
Домаћин састанка био је заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и гостима је пожелео добродошлицу у установу са традицијом дугом 173 године која под једним кровом обједињује лечење, едукацију и научноистраживачки рад. Као посебно значајан делокруг рада по питању резултата и искуства истакао је област трансплантације, лечења трауматских повреда и токсикологије. Амбасадор Деђонг изразио је задовољство што је у прилици да посети Војномедицинску академију и нагласио досадашњу успешну сарадњу двеју земаља.
Начелник Групе хируршких клиника ВМА пуковник проф. др Радоје Илић, начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник др. Мирослав Броћић и продекан за научноистраживачки рад и сарадњу Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду потпуковник проф. др Тихомир Илић упознали су госте са делокругом рада из својих надлежности. Посебно интересовање гостију владало је за међународне активности ВМА са акцентом на учешћу медицинских тимова у мировним операцијама.
Након састанка организован је обилазак Центра за хипербаричну медицину ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас