UK112019.JPG

Амбасадорка Меклауд посетила Управу за војно здравство

12. 11. 2019

Поводом одржавања Семинара ратне хирургије и токсикологије за припаднике Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, амбасадорка Уједињеног Краљевства у Србији Шан Меклауд посетила је данас Управу за војно здравство и Војномедицинску академију.
Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић представили су амбасадорки Меклауд капацитете и организацију санитетске службе и истакли да је билатерална сарадња са Уједињеним Краљевством у области војног здравства веома интензивна.
Према речима генерала Јовичића, сарадња са Уједињеним Краљевством од великог је значаја, јер се огледа у бројним активностима попут учешћа на заједничким вежбама, курсевима и међународним војномедицинским конференцијама.
Семинар ратне хирургије и токсикологије на ВМА одржава се трећи пут, а током наредна четири дана 12 полазника имаће прилику да са лекарима ВМА разменe знање и искуство у тим специфичним гранама медицине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас