transfuzija logo.PNG

Апел добровољним даваоцима крви

28. 05. 2020

У протекле две недеље преко 30 припадника Министарства одбране и Војске Србије добровољно су дали крв у Институту за трансфузиологију и хемобиологију Војномедицинске академије.
Одазивом припадника јединица Генералштаба Војске Србије, Сектора за политику одбране, Војнобезбедносне агенције, Центра санитетске службе Управе за војно здравство и других, умногоме је олакшано збрињавање пацијената у Војномедицинској академији. Захваљујући њиховом, али и добровољном давалаштву крви припадника београдских и касарни из околине, који су у претходном периоду препознали потребу и донирали јединице драгоцене течности, ова војноздравствена установа наставила је са несметаним радом и током ванредног стања уз увећан обим посла.
Почев од 25. марта на ВМА дневне потребе крви су увећане за скоро 50 посто и због тога позивамо све добровољне даваоце крви да донирају крв у Институту за трансфузиологију и хемобиологију ВМА.
Крв се може дати сваког радног дана у времену од 7.30 до 14.30 часова, а прикупљене јединице крви биће искоришћене за лечење војних и цивилних осигураника у ВМА.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас