Savremena terapija psorijaze.JPG

Аутори са ВМА на Сајму књига

25. 10. 2013

Три публикације аутора са Војномедицинске академије представљене су на овогодишњем 58. међународном сајму књига у Београду, на штанду издавачке куће Медија центар "Одбрана".
О књизи "Савремена терапија псоријазе", аутора проф. др Радоша Зечевића, проф. др Лидије Кандолф Секуловић, проф. др Данила Војводића и доц. др Жељка Мијушковића, речено је да је настала као последица недостатка литературе о овој теми на нашем језику. Књига обједињује савремене ставове о лечењу псоријазе из постојећих међународних водича и препорука за лечење. Намењена је првенствено лекарима примарне здравствене заштите ради упознавања са савременим опцијама у лечењу овог обољења.
Књига "Исхрана - улога у унапређењу здравља и превенцији болести" ауторке проф. др Славице Рађен указује на важну улогу исхране у превенцији и очувању доброг здравља, а како се од лекара очекују препоруке о правилној исхрани, ова књига је допринос у решавању те дилеме. Књига је подељена у појединачна поглавља која полазе од општих сазнања и карактеристика ентитета који се конкретно обрађују. Описане су енергетске потребе људског организма, макро и микронутријенти, принципи правилне исхране, поремећаји исхране, као и најчешћа обољења. Од велике користи је студентима, лекарима, као и свим заинтересованим лицима који схватају значај исхране као значајног чиниоца превенције.
Мултимедијални електронски наслов "Биотероризам" ауторке проф. др Елизабете Ристановић садржи модеран, концептуално оригиналан и технолошки иновативан приказ тема које се обрађују у оквиру наставе из истоимене предметне области. Упознавањем биолошког оружја као глобалног проблема повећава се свест о овој врсти претњи и ризика и уједно доприноси глобалној борби против тероризма и даљем јачању позиције наше земље у свету. Према речима ауторке, циљ уџбеника је да кроз мултидисциплинарне садржаје подстакне истраживачки и критички дух који потпомаже да се научним приступом открију и спрече злоупотребе потенцијала природе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас