69.jpg

БАЛКАНСКА РАДИОНИЦА ВАСКУЛАРНЕ ХИРУРГИЈЕ

24. 03. 2011

Београд, 24.март - У организацији Европског удружења васкуларних хирурга и Клинике за васкуларну хирургију ВМА у нашој установи је организована Балканска радионица васкуларне хирургије у чијем раду је узело учешће 17 хирурга из Србије и Републике Српске/Босне и Херцеговине. 

Главни инструктори радионице су председник Европског удружења васкуларних хирурга и гостујући професор ВМА проф.др John Wolfe и др Richard Gibbs васкуларни хирург из St.Mary болнице у Лондону.

Еминентне европске стручњаке поздравио је начелник ВМА пуковник проф.др Маријан Новаковић. – Изузетно сам задовољан што у нашој ВМА могу да поздравим доајене васкуларне хирургије који ће нашим стручњацима пренети своја богата знања и практична искуства. Само усвајањем најновијих достигнућа и њиховом применом може се корачати напред, а то је јасно опредељење менаџмента и свих припадника ВМА. – казао је пуковник Новаковић.  Начелник ВМА уручио је проф.др Џону Волфу повељу гостујућег професора наше установе. 

Балканску радионицу васкуларне хирургије свечано је отворио ректор Универзитета одбране Србије генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић који је том приликом нагласио да је ово први скуп овакве врсте у овом делу Европе и да његова организација још једном афирмише досадашње резултате наше хируршке школе и одређује њено место на европској научној сцени. - ВМА и њена Клиника за васкуларну хирургију препознати су као поуздан партнер Европског удружења васкуларних хирурга и будући главни центар за едукацију у овој области на Балкану. - рекао је генерал Јевтић.

Радионица је осмишљена тако да се у току два радна дана практично прикаже комплетна класична,отворена васкуларна хирургија аорте и магистралних артерија на најсавременијим моделима људских организама-симулаторима и да се полазници упознају са најновијим достигнућима из области отворене, класичне васкуларне хирургије.

Овај скуп је од стране Комитета за развој васкуларне хирургије Европског удружења васкуларних хирурга на састанку у децембру 2010. године означен као најзначајнија радионица васкуларне хирургије у овом делу Европе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас