pregledi_dan_vma_2019.JPG

Бесплатни прегледи грађана поводом Дана ВМА

01. 03. 2019

Војномедицинска академија организовала је акцију бесплатних специјалистичких прегледа поводом обележавања 175 година рада установе. Прегледи у циљу превенције честих обољења организовани су јуче и данас код специјалиста урологије и радиологије, као и прегледи реуматолога.
Према речима начелника ВМА пуковника проф. др Мирослава Вукосављевића, акција бесплатних прегледа традиционални је поклон свим грађанима уочи 2. марта - рођендана ВМА. На овај начин, како је рекао, узвраћамо и негујемо давно стечено поверење народа у војно здравство, али и континуирано подсећамо да је превенција мајка лечења.
- За прегледе у ВМА увек постоји велико интересовање, а у неким специјалностима то је посебно уочљиво. Управо због тога, на нивоу Министарства одбране покренута је иницијатива да акције бесплатних специјалистичких прегледа у свим војноздравственим установама буду редовна активност током године. Тиме немерљиво доприносимо превенцији најчешћих обољења, али и подстичемо свест грађана да је брига о здрављу задатак сваког појединца - рекао је пуковник Вукосављевић.
Пацијенткиња Д.Р. (53) из Београда на мамографски преглед дошла је први пут. Како је рекла, иако је до сада више пута чула да је мамографија након одређеног броја година неопходан корак у превенцији веома честог злоћудног обољења, до сада се није прегледала.
- Пријавила ме је моја ћерка и веома сам задовољна прегледом, пре свега јер резултат указује да је све у реду - рекла је Београђанка и похвалила акцију бесплатних специјалистичких прегледа у војним здравственим установама.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас