art brut.jpg

Четири године Арт Брут студија ВМА

11. 03. 2019

Представљање слика и цртежа пацијената Дневне болнице Клинике за психијатрију Војномедицинске академије насталих у оквиру Арт Брут студија ВМА, а чиме је обележена и четврта година рада овог својеврсног ликовног атељеа, одржана је у галерији амфитеатра у ВМА.
Радови су представљени на изложби под називом „Норма и нормала“, а програм је обухватио динамично и интерактивно представљање уметничке продукције и принципа рада студија. Поред цртежа пацијената Дневне болнице и Клуба лечених психоза Клинике за психијатрију ВМА, своје радове већег формата представио је и Горан Стојчетовић, дипломирани сликар оснивач и креатор радионица Арт Брут студија ВМА. Изложени су и уметнички предмети пацијената са радне терапије.
Присутни су током отварања изложбе имали прилику да кроз разговор са запосленима у Клиници чују више о раду студија, о психолошком аспекту радионица од клиничког психолога Татјане Стојановић, али и да учествују у цртачкој радионици са Гораном Стојчетовићем.
Активности Арт Брут студија одржавају се два пута недељно у просторијама Дневне болнице када пацијенти и чланови Клуба лечених психоза ВМА постају ствараоци вођени принципом дубинског цртежа. Настали радови се након тога укључују у колекцију Арт Брут Србија, а кроз излагачке активности изван болнице, као независне уметничке вредности, редовно учествују у изложбама у земљи и иностранству.
Више информација о раду Арт Брут студија доступно је на: www.artbrut-inside.org

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас