Dan_VS_2018.jpg

Дан Војске Србије обележен на ВМА

23. 04. 2018

Свечаност поводом 23. априла, Дана Војске Србије одржана је на Војномедицинској академији.
Обраћајући се присутнима заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић нагласио је да ВМА празник обележава и радно, бесплатним специјалистичким прегледима за грађане на 20 кабинета Поликлинике ВМА, Дечјем диспанзеру и Саветовалишту за исхрану. Истакао је да је то допринос обележавању Дана Војске јер су припадници ВМА најбољи када раде оно што најбоље знају, а то је брига о здрављу нације чиме се повећава велико поверење које постоји у Војску Србије и ВМА.
Честитајући унапређеним, награђеним и похваљеним колегама рекао је да је признање у раду признање и појединцу, али и кући коју представља, те и да престижно признање „Најбеограђанин“, коју је Студио Б доделио почетком овог месеца, колективно заслужено.
Данашња свечаност била је и прилика да се истакну позитивни кораци на тему кадровске политике, једног од горућих проблема ВМА.
Професор Вукосављевић навео је да ће на основу јавног конкурса до средине маја бити примљена 23 лица, док се у складу са предвиђеним формацијским местима професионалних војника медицинских техничара, уз до сада примљених 25 лица, очекује пријем још 20 лица, а 16 лица децембарске класе на посао долазе у јуну. На овај начин, како је навео, који започиње регрутацијом преко регионалних центара Министарства одбране, обезбеђен је редован прилив кадра. Додао је и да је у складу са потребама, највећи број места за попуну уговорима о привременим и повременим пословима одвојен за средњи медицински кадар и захваљујући сарадњи са Националном службом за запошљавање извршен је одабир 45 медицинских техничара и 20 болничара, који ће бити ангажовани по уговору.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас