362.jpg

Дан Војске Србије у ВМА

15. 02. 2009

Дан државности и Дан Војске Србије, 15. фебруар, свечано је обележен у Војномедицинској академији. Честитајући припадницима ВМА овај празник, начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић указао је на значај традиције и херојске прошлости која инспирише данашње колеге и представља значајан мотив за генерације које долазе.
- Садашњост Војске Србије испуњена је консолидацијом, реорганизацијом, јачањем поверења у народу и спремношћу да се суочи са изазовима данашњице и стандардима модерних држава. Њој припадамо и ми који радимо и ставарамо у Војномедицинској академији, гиганту српске медицине и науке, Балканском храму здравља - истакао је генерал Јевтић на свечаној седници Војног колектива ВМА организованој у част обележавања празника.
- За ВМА је од историјског и судбинског значаја коначан улазак у План мреже здравствених установа Републике, уз истовремену, интензивну технолошку обнову – рекао је проф. Јевтић и у том контексту навео да је у току поступак инсталирања најмодерније магнетне резонансе, те да је завршен тендер за набавку најсавременијег ангиоблока и барокоморе, као и других технолошких уређаја. У исто време, активности на акредитацији ВМА и Медицинског факултета Универзитета одбране иду веома добро.
- Упркос крајње некоректним поступцима неких наших колега изван ВМА, заиста верујем да ће студенти медицине, стоматологије и фармације у најскорије време имати шта да науче у ВМА -истакао је генерал Јевтић и нагласио да је и по оцени министра одбране Републике Србије, ВМА унапредила организацију рада у свим сегментима.
Као наредне значајне новине, професор Јевтић је навео увођење телемедицине и коначно уређење паркинг простора ВМА.
Начелник Одељења за односе са јавношћу ВМА. др сц.мед. Елизабета Ристановић говорила је о симболици Сретења као Дана државности и Дана Војске Србије и истакла да су припадници ВМА поносни што својим радом свакодневно доказују да нису изневерили своје учитеље, као и генерације које ће доћи после нас.
- Позиција ВМА у систему одбране наше државе, као и на стручној и научној мапи Србије, Европе и света веома је прапознатљива и одређена сталним унапређењем медицинске професије, интензивном међународном сарадњом и комуникацијом, усавршавањем кадрова и улагањем у знање - истакла је др Ристановић.
На свечаном састанку прочитана су имена унапређених, похваљених и награђених припадника ВМА поводом Дана Војске Србије.
У уметничком делу програма учествовали су наши познати естрадни уметници: Предраг Цуне Гојковић, Оливер Њего и Никола Рацков.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас