Sastanak anesteziologa 122018.jpg

Децембарски састанак анестезиолога у ВМА

17. 12. 2018

Састанак Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва (СЛД) у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију Војномедицинске академије, одржан је у ВМА.
У уводном делу начелник Клинике пуковник доц. др Драган Ђорђевић и председница Секције СЛД проф. др Невена Калезић подсетили су присутне на традицију окупљања анестезиолога на децембарском састанку у ВМА који се без прекида одржава од 1981. године. Посебно је наглашено да су оснивачи анестезије у нашој земљи каријере започели управо у ВМА и да су они формирали и водили Анестезиолошку секцију и едуковали бројне генерације наших анестезиолога.
На састанку су традиционално уручена годишња признања Српског лекарског друштва. Захвалнице су уручене прим. др сц. мед. Ани Секулић из Клиничко-болничког центра Бежанијска коса, прим. мр сц. мед. Александри Вукотић из Клиничко-болничког центра Земун и др Тодору Вишекруни из Опште болнице Панчево, а добитник Дипломе је пуковник доц. др Драган Ђорђевић. Највеће признање - Повеља Српског лекарског друштва за 2018. годину уручена је проф. др Маји Шурбатовић из Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА.
У стручном делу састанка лекари ВМА одржали су низ предавања у циљу размене актуелних теоријских знања и клиничких искустава из области анестезиологије и реаниматологије, интензивног лечења и терапије бола.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас