Delegacija Belorusije na VMA.jpg

Делегација Белорусије на ВМА

02. 10. 2015

Делегација представника војног здравства Републике Белорусије, на челу са начелником Војномедицинске управе пуковником Алексејем Станиславовичем, која се налази у посети Управи за војно здравство Министарства одбране Републике Србије, посетила је Војномедицинску академију.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт пожелео је добродошлицу белоруској делегацији и рекао да је потенцијал за сарадњу велики, а да је овакав сусрет прилика да се направе конкретни предлози за планове билатералне војне сарадње у области здравства. Пуковник Станиславович пренео је да белоруска страна веома цени пријатељске односе у оквиру којих се одвија сарадња и да су посебно заинтересовани за размену искустава у организацији здравствене заштите, функционисању наставе и усавршавања на Медицинском факултету ВМА, као и за сарадњу у оквиру научноистраживачког рада. За следећу годину планирано је учешће два представника у програму Тренинг центра за санитетско особље ВМА.
Разговор је обухватио широк спектар тема од искустава у ангажовању лаке пољске болнице, учешћа санитетских тимова у мировним мисијама, Војносанитетског прегледа до Војномедицинског факултета који у Белорусији постоји већ 20 година. Исказан је интерес да буду размотрене могућности размене знања и кадета између две академске институције.
Делегација Белорусије обишла је ВМА и упознала се са капацитетима у разним гранама делатности, а првенствено у области лечења.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас