Delegacija Brazila.JPG

Делегација Бразила у посети ВМА

13. 06. 2012

У оквиру вишедневне посете Министарству одбране Републике Србије, експертска група Министарства одбране Федеративне Републике Бразилa посетила је јуче Војномедицинску академију.
Бразилску делегацију, на челу са пуковником Робертом Симоесом Фереиром, примили су заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић, декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић, начелник Института за медицинска истраживања ВМА проф. др Звонко Магић и пуковник проф. др Ђоко Максић.
Током посете разговарало се о унапређењу међународне сарадње започете 2010. године, пре свега о могућностима размене стручних знања и искустава. Након представљања организационе структуре, основних делатности и најзначајнијих резултата ВМА у области лечења, образовања и научноистраживачког рада, уследио је кратак обилазак појединих организационих целина ВМА.
У току састанка, као и на радном ручку, договорено је да ВМА припреми конкретне понуде везане за организацију курсева и школовање лекара, да предложи узвратну посету Министарству одбране Бразила и да се након тога ступи у практичну реализацију активности.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас