Libija jun 2014.jpg

Делегација Државе Либије у посети ВМА

10. 06. 2014

Делегација Министарства одбране Државе Либије предвођена пуковником Халед Али Ахмед Омаром, начелником Војне академије Министарства одбране Државе Либије, посетила је данас Војномедицинску академију. Посета је организована у циљу упознавања делегације Либије са могућностима школовања и усавршавања представника Оружаних снага Државе Либије у војнообразовним установама Републике Србије.
На састанку којем су присуствовали декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић, начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад потпуковник др Мирослав Броћић и начелник Института за научне информације проф. др Силва Добрић, гостима су презентовани капацитети и услови едукације у области војне медицине. Било је речи о студијским програмима Медицинског факултета ВМА УО, као и даљем усавршавању у оквиру Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА у виду специјализација, курсева и обука за резервне официре и медицинске тимове.
Прелиминарни договори били су усмерени на наставак дугогодишње сарадње ВМА са Државом Либијом у области школовања и стручног оспособљавања припадника војног санитета.
Делегација Државе Либије затим је обишла Институт за научне информације, детаљније се упознала са библиотечким фондом, научноистраживачким и издавачким делатностима Института, као и Центар за хипербаричну медицину.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас