EMCDDA-2017.jpg

Делегација EMCDDA у посети ВМА

03. 05. 2017

 
Трочлана делегација Европског мониторинг центра за дроге и зависности од дрога (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction - EMCDDA) на челу са Илзе Јекабсон (Ilze Jekabsone) посетила је Одељење за токсиколошку хемију Националног центра за контролу тровања Војномедицинске академије.
Начелница Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славица Вучинић представила је гостима организацију рада и капацитете лабораторије, а посебно интересовање било је усмерено на опрему за анализу биолошког материјала за новосинтетисане психоактивне супстанце. Поред размене искуства у детекцији нових психоактивних супстанци, тема разговора односила се и на могућности усавршавања медицинског кадра у овој области, а гостима је организован и обилазак лабораторије.
Посета лабораторији Одељења за токсиколошку хемију ВМА организована је у циљу разматрања сарадње у изради финалног система и укључења у протокол за рано упозоравање о новим психоактивним супстанцама организован на европском нивоу.
 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас