IR Iran 2022.jpeg

Делегација ИР Иран посетила ВМА

19. 09. 2022

Трочлана делегација Исламске Републике Иран предвођена пуковником др Мojtaba Yousefi Zoshk са Факултета медицинских наука у Техерану посетила је Војномедицинску академију.
Састанак, којем су присуствовали декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране проф. др Соња Марјановић, начелник Сектора за лечење ВМА пк др Мирослав Броћић и начелник Групе хируршких клиника ВМА пк проф. др Бобан Ђорђевић са сарадницима, организован је у циљу разговора о билатералној сарадњи у области војног здравства и војномедицинског образовања.
Делегација ИР Иран упозната је са организацијом санитетске службе и представљени су капацитети ВМА, а теме од интереса које се могу сматрати темељем будуће сарадње у области војне медицине, обухватиле су рад Националног центра за контролу тровања ВМА о којем је говорила проф. др Славица Вучинић, нивое школовања и врсте усавршавања на Медицинском факултету ВМА УО на којем образовање стичу и припадници страних оружаних снага, као и међународну размену стручњака у различитим гранама клиничке праксе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас