OS Republika Angola 032016.jpg

Делегација Републике Анголе у посети ВМА

28. 03. 2016

Делегација Оружаних снага Републике Анголе на челу са пуковником др Марленом Фонсека (Marlene Fonseca), боравила је у посети Војномедицинској академији у оквиру одржавања Главне планске конференције за заједничко ангажовање медицинских тимова Министарства одбране, Војске Србије и Националне гарде Охаја. Делегацију је примио заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић са сарадницима.
На састанку, којем је присуствовао и изасланик одбране Републике Анголе у Београду потпуковник Едуардо да Силва, гости су укратко упознати са начином рада ВМА, а било је речи и о досадашњој успешној сарадњи на пољу војне медицине. Презентовани су студијски програми Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду и различити видови едукације у Тренинг центру санитетске службе ВМА као потенцијални облици унапређења међународне сарадње. Посебно интересовање владало је за размену искустава две земље у домену лечења инфективних и тропских болести, као и усавршавања медицинског особља у области ургентне и ваздухопловне медицине, токсикологије и медицинске евакуације.
Делегација Анголе обишла је Клинику за анестезиологију и интензивну терапију, Центар за хипербаричну медицину, Клинику за ургентну интерну медицину и Ангио салу ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас