Zamenik_MO_Jermenije.jpg

Делегација Републике Јерменије посетила ВМА

30. 06. 2017

Заменик министра одбране и директор Војноиндустријског државног комитета Републике Јерменије Давид Пахчанјан и заменик начелника Управе за политику одбране Министарства одбране Републике Јерменије Сергеј Абрамјан посетили су Војномедицинску академију у оквиру посете Министарству одбране Републике Србије.
Састанку организованом у циљу упознавања са потенцијалним видовима сарадње у области здравства, присуствовали су начелник Клинике за нефрологију ВМА пуковник професор др Ђоко Максић и декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић са сарадницима.
Поред представљања организације рада на ВМА и студијских програма Медицинског факултета ВМА, теме разговора обухватиле су службу лечења војних и цивилних осигураника, едукацију и даље усавршавање лекара и медицинских техничара, као и обавезе кадета према систему војног здравства након завршетка школовања. Велико интересовање гостију владало је за ближим упознавањем капацитета Војномедицинске академије и обе стране се се усагласиле да би будућа размена искустава у области војног здравства била обострано корисна.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас