UK 2022.JPG

Делегација Уједињеног Краљевства посетила војно здравство

31. 03. 2022

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци вет. мед. Радивоје Анђелковић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић састали су се са командантом Друге медицинске бригаде Оружаних снага Уједињеног Краљевства бригадиром Елисон Мекорт (Alison McCourt), која је са делегацијом боравила у посети војном здравству.
Поред представљања капацитета и делокруга рада војноздравственог система, на састанку је посебно интересовање владало за рад санитетске службе за време пандемије коронавируса. Током размене искустава у борби са пандемијом истакнуте су сличности у организацији службе и закључено је да је вирусно обољење Ковид19 учинило да војно здравство изађе из зоне комфора свуда у свету, али и да сумирање постигнутих резултата указује да је војни санитет оправдао очекивања традиције и показао изузетну флексибилност и истрајност током претходне две године.
У складу са интензивном сарадњом у области војне медицине двеју земаља, било је речи и о формирању сестринске службе, а део разговора био је посвећен и превентивној медицини, токсикологији, инфективним болестима, као и потенцијалним облицима унапређења војномедицинске сарадње.
Делегација Оружаних снага Уједињеног Краљевства поред обиласка организацијских целина ВМА обишла је и Војну болницу Ниш где је са представницима ове војноздравствене установе разговарала о искуствима санитетских тимова из мировних мисија.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас