Delegacija VMA u poseti AR Egipat.jpg

Делегација ВМА у посети АР Египат

22. 11. 2016

Декан Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић и помоћник начелника ВМА пуковник проф. др Радован Чеканац боравили су у посети Управи за војно здравство Оружаних снага Арапске Републике Египат.
На почетку вишедневне службене посете делегација ВМА присуствовала је састанку са начелником Управе за војно здравство АР Египта генерал-мајором Мустафом Або Хатабом. Генерал Хатаб им је представио организацију санитетске службе и уређење здравственог система АР Египта, а разговор се водио и о размени стручњака и усавршавању кадета на медицинским факултетима обе земље.
Посета Арапској Републици Египат организована је у циљу упознавања система војног здравства и сагледавања могућности будуће сарадње у области војне медицине, те су овом приликом организовани састанци са начелником египатске Војномедицинске академије генералом Ахмедом Хасан Ел Таровдyом, деканом Медицинског факултета генерал-мајором Ханy Хафез Лотфyом, као и директором Војномедицинског института генералом Кхалед Ел Фатехом.
Теме разговора биле су првенствено о сарадњи у области едукације, посебно у оквиру војностручне обуке и специфичних војних предмета, али и о размени кадета у складу са компатибилношћу студијских програма на факултетима. Египатска страна изразила је интересовање за напредне курсеве прве помоћи за лекаре и медицинске сестре, а делегатима ВМА организован је и обилазак Војномедицинског комплекса.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас