UVZ_Kina_102018_1.jpg

Делегација војног здравства посетила војни санитет НР Кине

01. 11. 2018

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и заменик начелника Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Драган Динчић боравили су у службеној посети санитетској управи Народне Републике Кина у периоду од 21. до 26. октобра 2018. године.
На састанку са замеником начелника Управе за логистичку подршку Централне војне комисије Народноослободилачке армије Кине генерал-мајором Ли Ђингђијем и директором Санитетске службе НОА Кине у Пекингу генерал-мајором Чен Јингјуаном, као и приликом обиласка војномедицинских капацитета у Нанјингу и Шангају, разговори су  вођени у правцу представљања војномедицинских капацитета, унапређења досадашње сарадње, као и о достигнутом нивоу реорганизације два здравствена система.
Истакнута је обострана захвалност на квалитетној сарадњи у области војне медицине која се највише огледа у учешћу медицинског особља на различитим стручним скуповима. Посебно је наглашено усавршавање наших лекара у универзитетским центрима НОА Кине у области физикалне медицине, односно врстама традиционалне кинеске медицине које се примењују у ВМА. Наглашено је такође да постоје различити модалитети за унапређење у области едукације медицинског особља, за размену искуства из других грана медицине као и заједничког рада на интероперабилности медицинских снага.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас