Milovan Antic 2014.jpg

Додељена награда "Милован Антић"

10. 11. 2014

Додела награде "Милован Антић" за најбољи научни рад из области нуклеарне медицине публикован у иностраним часописима у претходној години у организацији Удружења нуклеарне медицине Србије и Института за нуклеарну медицину Војномедицинске академије одржана је на ВМА.
Престижним признањем награђен је рад проф. др Драгане Шобић Шарановић из Центра за нуклеарну медицину Клиничког центра Србије, уједно и председнице Удружења. Рад је објављен у часопису "Клиничка нуклеарна медицина" (Clinical Nuclear Medicine) званичном гласилу Америчког колеџа нуклеарне медицине, а одабран је на основу укупног броја бодова - збира импакт фактора часописа у коме је рад објављен, категорији часописа и броју гласова чланова Удружења.
Награда носи име професора Антића, пионира нуклеарне медицине у Србији и Југославији за чији се рад везује прва примена радиоизотопа у дијагностици и лечењу. Установљена је пре 19 година и сматра се традиционалном мотивацијом генерација нуклеарно-медицинских стручњака у постизању значајних академских резултата.
Проглашењу аутора најбољег рада претходила је презентација четири рада која су учествовала у овогодишњем такмичењу, а сам догађај је акредитован као континуирана медицинска едукација на тему достигнућа у нуклеарној медицини за 2013. годину.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас