Vojne spomenice 032018-1.jpg

Додељене војне споменице поводом заједничког медицинског ангажовања

22. 03. 2018

Свечана додела војних споменица за учешће и подршку заједничком медицинском ангажовању на територији Пчињског округа (општине Врање, Бујановац, Прешево) реализованом у септембру 2016. године, одржано је на Војномедицинској академији. Свечаности је поред припадника Министарства одбране и Војске Србије присуствовао државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак.
У име Управе за војно здравство - носиоца активности, присутнима се на одговорно обављеном задатку захвалио заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић. Истакао је изузетну сарадњу главних командујућих, као и свих 147 награђених који су посвећено били укључени у реализацију вежбе.
Добитницима војних споменица обратио се и координатор заједничког медицинског ангажовања пуковник др Мирослав Броћић и рекао да су спомен-медаље подсетник на начин организације рада у Министарству одбране и Војсци Србије и значај удружености снага са једним циљем.
Војне споменице додељене су поводом међународне санитетске вежбе у којој су учествовали припадници Министарства одбране и Војске Србије, Национале гарде Охаја и Оружаних снага Анголе. Током 15 дана ангажовања заједничких медицинских тимова организовани су лекарски и стоматолошки прегледи локалног становништва и прегледано је око 2000 пацијената.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас