Donacija_med_opreme.jpg

Донација медицинске опреме војноздравственим установама

28. 11. 2014

У амбуланти крушевачке касарне „Цар Лазар“ данас је потписан уговор о донацији медицинске опреме између Министарства одбране и Војске Србије и предузећа „Јашаревић Ринске Агнес“. Потписивању је присуствовао министар одбране Братислав Гашић са сарадницима.
Уговор о донацији потписали су начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. др Зоран Поповић и предузетник Десимир Јашаревић, а вредност донације је око 20 хиљада евра.
Према речима представника породице Јашаревић, чији чланови већ дуго година живе и раде у Холандији, одлучили су да медицинску опрему, која је била део недавно затворене приватне болнице у њиховом власништву, донирају војној амбуланти у свом родном граду Крушевцу.
- Са великим задовољством сам одлучио да опрему поклоним војсци, јер знам да ће бити употребљена на прави начин за лечење пацијената –истакао је Десимир Јашаревић додајући да је породица Јашаревић, у претходним годинама, више пута донирала медицинску опрему широм региона.
Захваљујући за вредну донацију, у име система одбране генерал Поповић је нагласио да ће то бити значајан допринос унапређивању лечења пацијената, како у систему војног здравства, тако и свих грађана наше земље.
- Донирану опрему распоредићемо на свим нивоима здравствене заштите, а део опреме ће остати у гарнизоној амбуланти у Крушевцу, што ће значајно унапредити лечење војних осигураника у овом крају. Реч је о вредној опреми, међу којом је и ултразвучни апарат са свим потребним сондама, уређај за мониторинг пацијената, операциони сто, као и потпуно нови болнички кревети – истакао је генерал Поповић наглашавајући да су задужбинарство и донације помало заборављени део наше традиције, а овај пример показује како вредни људи могу да помогну свом народу.
У истој амбуланти, потписивању донације претходила је акција лекара специјалиста са Војномедицинске академије који су данас прегледали војне и цивилне осигуранике из Крушевца, а пацијентима је на располагању био и конзилијумски тим лекара. Како је истакао начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, реч је о акацији коју та војноздравствена установа организује у здравственим центрима широм земље.
- Око петнаест лекара различитих специјалности, међу којима и кардиолози, хематолози, нефролози, физијатри, данас су прегледали више од 50 грађана Крушевца – нагласио је генерал Новаковић.
У наставку данашње акције, у Спортском центру у Крушевцу одиграна је пријатељска фудбалска утакмица између ФК „Академац“, који чине лекари специјалисти ВМА и ФК „Младост ВПД“, који окупља штићенике Васпитно-поправног дома из Крушевца, а фудбалском сусрету је присуствовао и министар Гашић са сарадницима.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас