503.jpg

Допунски рад Војномедицинске академије

06. 04. 2023

Војномедицинска академија поново је увела допунски рад ове војноздравствене установе намењен заинтересованим грађанима који желе прегледе и услуге лекара ВМА по комерцијалним условима.
Прегледи, који се од понедељка до четвртка од 15.30 до 19 часова обављају у преко 20 специјалистичких и супспецијалистичких кабинета Поликлинике ВМА, могу се заказати сваког радног дана путем Службе за заказивање прегледа ВМА. Поред избора жељеног прегледа, грађани добијају и информацију уколико желе да их прегледа одређени лекар па и у складу са тим могу изабрати датум за преглед. Заказивање прегледа омогућено је сваког радног дана од 7.30 до 15.30 путем бројева телефона 011/3608-498, 011/3609-399, 011/2662-717 или личним доласком на Поликлинику ВМА.
Цена лекарског прегледа разликује се на основу искуства и стажа, то јест да ли је у питању преглед лекара специјалисте, доктора наука, примаријуса или професора одређене медицинске гране, а комплетан ценовник услуга објављен је на сајту Војномедицинске академије.
Због великог интересовања за овај вид лечења у ВМА настављена је пракса пружања здравствених услуга током допунског рада чиме се поред одржавања конкурентности ВМА на тржишту, обезбеђује доступност здравствених услуга већем броју грађана, а без оптерећења фондова за здравствено осигурање. Грађани наше републике, али и република у окружењу па и странци, били су и пре паузе изазване пандемијом коронавируса корисници здравствених услуга Поликлинике ВМА по комерцијалним условима.
Остварени приход из допунског рада ВМА биће искоришћен за адекватну надокнаду свим здравственим радницима ангажованим у послеподневним часовима, покривање трошкова одржавања, а остало ће бити усмерено на набавке медицинских средстава и даље унапређење медицинске опреме у овој војноздравственој установи.
О Војномедицинској академији
Војномедицинска академија од 2010. године по Плану дежурних установа Града Београда дежурна је средом за све грађане којима је потребна ургентна медицинска помоћ када у просеку буде прегледано око 500 пацијената уз више десетина пријема на болничко лечење. Током пандемије коронавируса ВМА, као болница ван ковид система, свакодневно је преузимала ургентне пацијенте свих здравствених установа које су улазиле у ковид режим рада без обзира на врсту њиховог здравственог осигурања.
Ова војноздравствена установа намењена је првенствено лечењу војних осигураника, али траженост интернистичких и хируршких специјалиста носи традицију поверења у војне докторе и војну медицину. Због тога на преглед уз упут надлежног лекара или надлежне здравствене цивилне установе од 2008. године у ВМА долазе и осигураници Републичког фонда за здравствено осигурање. За ове пацијенте, ВМА и њен поликлинички део раде у преподневним часовима. Сваки грађанин наше републике, као и република са којима је ВМА потписала уговор о здравственом осигурању, имао је, а има и даље, право да са упутом надлежне здравствене установе потражи помоћ лекара ВМА и закаже преглед у преподневним часовима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас