Fizikalna april 2013.jpg

Едукација рехабилитационог тима

12. 04. 2013

Курс под називом "Сигурност у рехабилитационој пракси и ризици болничке неге" у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије и Друштва медицинских сестара - техничара у рехабилитацији и реуматологији Србије одржан је на ВМА.
Начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник проф. др Предраг Ромић је у уводном обраћању навео значајну улогу медицинских сестара и техничара током комплетног процеса лечења, а посебно истакао важност физикалне медицине у нези критично оболелих пацијената. Начелник Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА пуковник проф. др Александар Ђуровић је уводним предавањем о зубним протезама и рехабилитационој пракси представио и најважнија правила квалитетне здравствене неге подсетивши присутне на неопходност практичне едукације, али и унапређење научноистраживачког рада медицинског кадра на свим нивоима.
Предавања о ризицима и превенцији болести кумулативне трауме приликом трансфера непокретних пацијената, последицама проблематичне комуникације, као и о прегледима пацијената по системима односно правилном мерењу виталних функција, за циљ су имала унапређење и одржавање стручности комплетног рехабилитационог тима при одржавању и враћању животних функција пацијената.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас