Euromelanoma.jpg

Еуромеланома

08. 05. 2014

У оквиру „Еуромеланома 2014“, паневропске кампање за превенцију рака коже, биће организован бесплатан преглед младежа и других пигментних промена на кожи у понедељак, 12. маја 2014. године у 24 града широм Србије. Све заинтересоване особе могу до 9. маја 2014. године да закажу преглед на телефон 0800 222 888, а позиви су бесплатни из фиксне мреже.
Војномедицинска академија и Клиника за кожне и полне болести ће и ове године узети учешће у кампањи Еуромеланома. Кампању организује Удружење дерматовенеролога Србије у сарадњи са Еуромеланома Еуропе, Европском академијом за дерматологију и венереологију (ЕАДВ), а под покровитељством Министарства здравља Републике Србије. Партнер кампање је Еуцерин, бренд медицинске козметике компаније Beiersdorf d.o.o.
Еуромеланома је паневропска кампања превенције рака коже која има за циљ да пружи информације о превенцији, раној дијагностици и лечењу рака коже. Започета у Белгији 1999. године, ова кампања се проширила на 29 земаља. Србија је од 2008. године укључена у паневропску, хуманитарну, скрининг кампању против рака коже.
Све информације о кампањи, савети за заштиту од сунца и самопреглед коже доступни су на www.euromelanoma.org/serbia.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас